Neue Testversion 18.90b11

Hier diskutieren die Betatester von PhotoLine untereinander und mit den Entwicklern
User avatar
Gerhard Huber
Entwickler
Entwickler
Posts: 3990
Joined: Mon 18 Nov 2002 15:30
Location: Bad Gögging

Re: Neue Testversion 18.90b11

Post by Gerhard Huber »

franky68 wrote:Gibts noch irgendwas, das ich ausprobieren könnte?
ich kenne mich da auch nicht wirklich gut aus. Schau mal auf die Seite vom FastPictureViewer, der gibt da viele Tipps.
franky68
Mitglied
Posts: 133
Joined: Thu 15 Dec 2011 00:24

Re: Neue Testversion 18.90b11

Post by franky68 »

Dort finde ich außer den üblichen Verdächtigen (Neustart, Icon cache löschen etc.) nichts wirklich hilfreiches. Beides habe ich auch schon mehrmals gemacht.

Ich würde jetzt auch ungern das FPV Codec Pack testen, installieren, kaufen oder was auch immer, da es mir wirklich nur um die PLD Vorschau geht, die ich gern hätte und für mich einer der Hauptgründe für ein Update wäre.

Vielleicht liest ja jemand mit, der sich auskennt und evtl. noch eine Idee hat...

Es spielt im übrigen auch keine Rolle, ob ich die PLDs gepackt oder ungepackt speichere. In der Registry finde ich mehrere Einträge der PhotoLineHandlers64.dll mit dem korrekten Pfad. Ich gehe also davon aus, daß es korrekt installiert ist.

Es liegt nicht zufällig daran, daß ich noch keine Update-Lizenz erworben habe und die 19 derzeit noch als Demo läuft?
User avatar
Gerhard Huber
Entwickler
Entwickler
Posts: 3990
Joined: Mon 18 Nov 2002 15:30
Location: Bad Gögging

Re: Neue Testversion 18.90b11

Post by Gerhard Huber »

franky68 wrote:Es spielt im übrigen auch keine Rolle, ob ich die PLDs gepackt oder ungepackt speichere.
Das macht sicher keinen Unterschied.
franky68 wrote:In der Registry finde ich mehrere Einträge der PhotoLineHandlers64.dll mit dem korrekten Pfad. Ich gehe also davon aus, daß es korrekt installiert ist.
diese Einträge legt der "regsvr32" an.
franky68 wrote:Es liegt nicht zufällig daran, daß ich noch keine Update-Lizenz erworben habe und die 19 derzeit noch als Demo läuft?
nein, das macht keinen Unterschied.
User avatar
photoken
Mitglied
Posts: 2162
Joined: Sat 28 Sep 2013 01:25

Re: Neue Testversion 18.90b11

Post by photoken »

I also have the problem of no previews of PLD files in Windows Explorer after installing PL19.

I have the FastPictureViewer Codec installed, and when I was using PL18.53 and PL19rc3 Windows Explorer showed the previews and thumbnails for icons.

Before installing PL19.00, I first uninstalled 18.53 and the beta, answering "Yes" to the prompt to remove the DLL. Then I rebooted and installed PL19.00.

Nothing I've done has restored the previews and thumbnails, including deleting the System image cache. :(

This is on Win7 x64 SP1.
Ken
Yes, I think it can be eeeeeasily done....
Just take everything out on Highway 61.
User avatar
Herbert123
Mitglied
Posts: 2009
Joined: Sat 12 May 2012 21:38

Re: Neue Testversion 18.90b11

Post by Herbert123 »

photoken wrote:I also have the problem of no previews of PLD files in Windows Explorer after installing PL19.

I have the FastPictureViewer Codec installed, and when I was using PL18.53 and PL19rc3 Windows Explorer showed the previews and thumbnails for icons.

Before installing PL19.00, I first uninstalled 18.53 and the beta, answering "Yes" to the prompt to remove the DLL. Then I rebooted and installed PL19.00.

Nothing I've done has restored the previews and thumbnails, including deleting the System image cache. :(

This is on Win7 x64 SP1.
I installed v19 over the the rc3 one. I have not uninstalled the older 18.53 version, though. My thumbnails still work, and I also have fastPictureViewer Codec on my system. Perhaps reinstall FPVcodec?
/*---------------------------------------------*/
System: Win10 64bit - i7 920@3.6Ghz, p6t Deluxe v1, 48gb (6x8gb RipjawsX), Nvidia GTX1080 8GB, Revodrive X2 240gb, e-mu 1820, 2XSamsung SA850 (2560*1440) and 1XHP2408H 1920*1200 portrait
User avatar
photoken
Mitglied
Posts: 2162
Joined: Sat 28 Sep 2013 01:25

Re: Neue Testversion 18.90b11

Post by photoken »

Herbert123 wrote: Perhaps reinstall FPVcodec?
Yep. That will be my next step.
Ken
Yes, I think it can be eeeeeasily done....
Just take everything out on Highway 61.
User avatar
Herbert123
Mitglied
Posts: 2009
Joined: Sat 12 May 2012 21:38

Re: Neue Testversion 18.90b11

Post by Herbert123 »

photoken wrote:
Herbert123 wrote: Perhaps reinstall FPVcodec?
Yep. That will be my next step.
What probably happened is that installing the new thumbs dll by Photoline overwrote the one of FPV, and when you uninstalled PL, the registry entry for pld files was completely removed.
/*---------------------------------------------*/
System: Win10 64bit - i7 920@3.6Ghz, p6t Deluxe v1, 48gb (6x8gb RipjawsX), Nvidia GTX1080 8GB, Revodrive X2 240gb, e-mu 1820, 2XSamsung SA850 (2560*1440) and 1XHP2408H 1920*1200 portrait
User avatar
photoken
Mitglied
Posts: 2162
Joined: Sat 28 Sep 2013 01:25

Re: Neue Testversion 18.90b11

Post by photoken »

Herbert123 wrote:What probably happened is that installing the new thumbs dll by Photoline overwrote the one of FPV, and when you uninstalled PL, the registry entry for pld files was completely removed.
Maybe, but I don't see why that should be the case: First of all, there should be absolutely no conflict between the DLLs used by FPV and PL, so uninstalling one should not affect the other physical DLL on the drive. Secondly, this never happened with the earlier betas and release candidates of PL -- in those cases whatever registry entries are used by FPV were unaffected. My procedures were the same except for uninstalling PL18.53 this time, which did not have the DLL or registry entry, anyway.

FPV won't repair or re-install over an existing installation, so I've uninstalled FPV. Now, I'll uninstall PL19.00 and reboot. Then I'll install FPV, check that it's working OK, and install PL19.00. That should tell me if the PL19.00 installation code is botched.

As a side note, since I uninstalled FPV, I did a test and installed Sage Thumbs. ST worked as it should, but it's not a viable solution for me because it doesn't provide previews for many file formats I have, and it does not utilize the Windows Explorer preview pane. So, for me, FPV is a must-have and PL must work with it.
Last edited by photoken on Thu 28 May 2015 07:33, edited 1 time in total.
Ken
Yes, I think it can be eeeeeasily done....
Just take everything out on Highway 61.
User avatar
photoken
Mitglied
Posts: 2162
Joined: Sat 28 Sep 2013 01:25

Re: Neue Testversion 18.90b11

Post by photoken »

photoken wrote:FPV won't repair or re-install over an existing installation, so I've uninstalled FPV. Now, I'll uninstall PL19.00 and reboot. Then I'll install FPV, check that it's working OK, and install PL19.00. That should tell me if the PL19.00 installation code is botched.
OK, this test confirmed that the PL19.00 installation breaks the FPVcodec. Only by de-registering the PhotoLineHandlers64.DLL is the PLD preview re-enabled in Windows Explorer. I'll be filing a bug report on this in the General Discussion forum.
Ken
Yes, I think it can be eeeeeasily done....
Just take everything out on Highway 61.
User avatar
Gerhard Huber
Entwickler
Entwickler
Posts: 3990
Joined: Mon 18 Nov 2002 15:30
Location: Bad Gögging

Re: Neue Testversion 18.90b11

Post by Gerhard Huber »

photoken wrote:
photoken wrote:FPV won't repair or re-install over an existing installation, so I've uninstalled FPV. Now, I'll uninstall PL19.00 and reboot. Then I'll install FPV, check that it's working OK, and install PL19.00. That should tell me if the PL19.00 installation code is botched.
OK, this test confirmed that the PL19.00 installation breaks the FPVcodec. Only by de-registering the PhotoLineHandlers64.DLL is the PLD preview re-enabled in Windows Explorer. I'll be filing a bug report on this in the General Discussion forum.
You can think and do what you want. Fact is, that you are the only one with this problems and I will remove "Bug" from the title.
User avatar
photoken
Mitglied
Posts: 2162
Joined: Sat 28 Sep 2013 01:25

Re: Neue Testversion 18.90b11

Post by photoken »

Gerhard Huber wrote:You can think and do what you want. Fact is, that you are the only one with this problems and I will remove "Bug" from the title.
Fine, but
  • The problem was first reported here by franky68.
  • How do you explain the behavior I noticed after an absolutely clean installation of PL19.00? (No leftover DLLs on the drive before installing.)
  • How do you explain that un-registering PhotoLineHandlers64.DLL restores the FPV functionality?
  • Have you tried to reproduce this?
Ken
Yes, I think it can be eeeeeasily done....
Just take everything out on Highway 61.
User avatar
Herbert123
Mitglied
Posts: 2009
Joined: Sat 12 May 2012 21:38

Re: Neue Testversion 18.90b11

Post by Herbert123 »

Ken, I will repeat the same steps tomorrow, and see if I can reproduce this issue.
/*---------------------------------------------*/
System: Win10 64bit - i7 920@3.6Ghz, p6t Deluxe v1, 48gb (6x8gb RipjawsX), Nvidia GTX1080 8GB, Revodrive X2 240gb, e-mu 1820, 2XSamsung SA850 (2560*1440) and 1XHP2408H 1920*1200 portrait
User avatar
photoken
Mitglied
Posts: 2162
Joined: Sat 28 Sep 2013 01:25

Re: Neue Testversion 18.90b11

Post by photoken »

Herbert123 wrote:Ken, I will repeat the same steps tomorrow, and see if I can reproduce this issue.
Cool. See my post in the General Discussion forum for a little fuller description of the steps. I think the key thing is to not have that PhotoLineHandlers64.DLL either registered or existing on disc or in the system cache-- IOW, when you uninstall PL, answer "Yes" to the prompt to remove it and then reboot before installing PL19.00.
Ken
Yes, I think it can be eeeeeasily done....
Just take everything out on Highway 61.
franky68
Mitglied
Posts: 133
Joined: Thu 15 Dec 2011 00:24

Re: Neue Testversion 18.90b11

Post by franky68 »

well, I guess Ken and me do not have exactly the same problem - other that PL does not display thumbs. But opposite to him I do not have (or want) FPV codec installed and rather would have PL take care of displaying the thumbs...

Today I tried installing PL19 on my wifes computer (Win8 64bit) and on my old laptop (XP SP3 32bit) and neither of them could be convinced to display thumbs in windows explorer. Either I am doing something terribly wrong or there is inded a problem with the driver.

Just to get this right: I am suppoed to install PL19 an should be able to see PLD files with a preview in the windows explorer without any further steps (apart from the icon cache)? Am I (an Ken) the only one having issues?
mk3media
Mitglied
Posts: 7
Joined: Mon 17 Sep 2012 16:35

Re: Neue Testversion 18.90b11

Post by mk3media »

Hi,

I had trouble with the thumbnails as well and was able to solve the problem: http://www.pl32.com/forum31/viewtopic.php?f=3&t=4743