Neue Testversion 19.40b5

Hier diskutieren die Betatester von PhotoLine untereinander und mit den Entwicklern
bkh
Betatester
Posts: 3661
Joined: Thu 26 Nov 2009 22:59

Re: Neue Testversion 19.40b5

Post by bkh »

Herbert123 wrote:I noticed the action for radialfilter no longer works. The effect is invisible.
http://www.pl32.com/forum3/viewtopic.ph ... d24#p36050
Seems to work here. Are you using the most recent version of the action? There was a similar problem with the first version when using the official PL version.

Cheers

Burkhard.
User avatar
Gerhard Huber
Entwickler
Entwickler
Posts: 3990
Joined: Mon 18 Nov 2002 15:30
Location: Bad Gögging

Re: Neue Testversion 19.40b5

Post by Gerhard Huber »

Herbert123 wrote:I noticed when small text is scaled up, fixing the layer converts the text layer to a bitmap layer.
No, scaled text layers are not converted to bitmap layers when they are fixed. Only if they have "special effects", like layer effects they are converted.
User avatar
Herbert123
Mitglied
Posts: 2009
Joined: Sat 12 May 2012 21:38

Re: Neue Testversion 19.40b5

Post by Herbert123 »

Perhaps I celebrated too early in regards to the layer style bevels. For some obscure reason sometimes I get beautiful ones, and at other times they look like the old ugly ones. I cannot pinpoint the difference in workflow in obtaining one or the other: in one case I have two identical text boxes, and one renders nice bevels, while the second one looks terrible. Very, very odd.

Is this still a work in progress?
/*---------------------------------------------*/
System: Win10 64bit - i7 920@3.6Ghz, p6t Deluxe v1, 48gb (6x8gb RipjawsX), Nvidia GTX1080 8GB, Revodrive X2 240gb, e-mu 1820, 2XSamsung SA850 (2560*1440) and 1XHP2408H 1920*1200 portrait
User avatar
Gerhard Huber
Entwickler
Entwickler
Posts: 3990
Joined: Mon 18 Nov 2002 15:30
Location: Bad Gögging

Re: Neue Testversion 19.40b5

Post by Gerhard Huber »

Herbert123 wrote:Perhaps I celebrated too early in regards to the layer style bevels. For some obscure reason sometimes I get beautiful ones, and at other times they look like the old ugly ones. I cannot pinpoint the difference in workflow in obtaining one or the other: in one case I have two identical text boxes, and one renders nice bevels, while the second one looks terrible. Very, very odd.
Is this still a work in progress?
should be ready, please send a sample PLD.
User avatar
Herbert123
Mitglied
Posts: 2009
Joined: Sat 12 May 2012 21:38

Re: Neue Testversion 19.40b5

Post by Herbert123 »

Gerhard Huber wrote:
Herbert123 wrote:I noticed when small text is scaled up, fixing the layer converts the text layer to a bitmap layer.
No, scaled text layers are not converted to bitmap layers when they are fixed. Only if they have "special effects", like layer effects they are converted.
Yes, I noticed this happens with vector objects as well. But how can scaled vector and text objects be "reset" to 100% without killing the vector or text object in those cases?

I ask, because texts, when scaled, display the "wrong" text size: a 100pt font size, when upscaled twice with transforming, still displays as 100pt in the text properties font size. although in actuality it displays as a 200px font size in the view. When I try to fix ("reset" or apply the transform), the text is converted to a bitmap - but that is of course unwanted behaviour in the case of using layer effects.

ANSWER: hold down <shift> while fixing the layers will only apply transformation properties. Found it in the manual!
/*---------------------------------------------*/
System: Win10 64bit - i7 920@3.6Ghz, p6t Deluxe v1, 48gb (6x8gb RipjawsX), Nvidia GTX1080 8GB, Revodrive X2 240gb, e-mu 1820, 2XSamsung SA850 (2560*1440) and 1XHP2408H 1920*1200 portrait
User avatar
Herbert123
Mitglied
Posts: 2009
Joined: Sat 12 May 2012 21:38

Re: Neue Testversion 19.40b5

Post by Herbert123 »

Gerhard Huber wrote:
Herbert123 wrote:Perhaps I celebrated too early in regards to the layer style bevels. For some obscure reason sometimes I get beautiful ones, and at other times they look like the old ugly ones. I cannot pinpoint the difference in workflow in obtaining one or the other: in one case I have two identical text boxes, and one renders nice bevels, while the second one looks terrible. Very, very odd.
Is this still a work in progress?
should be ready, please send a sample PLD.
I finally discovered the difference: when the line colour is not set to transparent (no colour) (or when with working outlined text) the rendering of the bevel looks all wrong.

As I found out, this is actually a FEATURE, not a bug at all! It allows for beveled strokes, which is pretty damn cool. I had not noticed this before now. So it is just a matter of turning off the line colour.

Sorry for crying wolf.
/*---------------------------------------------*/
System: Win10 64bit - i7 920@3.6Ghz, p6t Deluxe v1, 48gb (6x8gb RipjawsX), Nvidia GTX1080 8GB, Revodrive X2 240gb, e-mu 1820, 2XSamsung SA850 (2560*1440) and 1XHP2408H 1920*1200 portrait
User avatar
Herbert123
Mitglied
Posts: 2009
Joined: Sat 12 May 2012 21:38

Re: Neue Testversion 19.40b5

Post by Herbert123 »

Gerhard Huber wrote:
Herbert123 wrote:Perhaps I celebrated too early in regards to the layer style bevels. For some obscure reason sometimes I get beautiful ones, and at other times they look like the old ugly ones. I cannot pinpoint the difference in workflow in obtaining one or the other: in one case I have two identical text boxes, and one renders nice bevels, while the second one looks terrible. Very, very odd.
Is this still a work in progress?
should be ready, please send a sample PLD.
Since you have been working on the render quality: still a number of render issues exist in the current implementation:
Untitled.jpg
x.jpg
y.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
/*---------------------------------------------*/
System: Win10 64bit - i7 920@3.6Ghz, p6t Deluxe v1, 48gb (6x8gb RipjawsX), Nvidia GTX1080 8GB, Revodrive X2 240gb, e-mu 1820, 2XSamsung SA850 (2560*1440) and 1XHP2408H 1920*1200 portrait
User avatar
photoken
Mitglied
Posts: 2162
Joined: Sat 28 Sep 2013 01:25

Prob: Outer Emboss layer style

Post by photoken »

Win7x64 SP1
PL19.40b5x64

The Outer Emboss layer style seems to create artifacts when the "Flattening" is set to < 7%:
Outer Emboss.jpg
Here's the PLD:
Outer Emboss.pld
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Ken
Yes, I think it can be eeeeeasily done....
Just take everything out on Highway 61.
Martin Huber
Entwickler
Entwickler
Posts: 3942
Joined: Tue 19 Nov 2002 15:49

Re: Neue Testversion 19.40b5

Post by Martin Huber »

Herbert123 wrote:
Gerhard Huber wrote:
Herbert123 wrote:Perhaps I celebrated too early in regards to the layer style bevels. For some obscure reason sometimes I get beautiful ones, and at other times they look like the old ugly ones. I cannot pinpoint the difference in workflow in obtaining one or the other: in one case I have two identical text boxes, and one renders nice bevels, while the second one looks terrible. Very, very odd.
Is this still a work in progress?
should be ready, please send a sample PLD.
Since you have been working on the render quality: still a number of render issues exist in the current implementation:
Untitled.jpg
x.jpg
y.jpg
Screenshots are usually not helpful. As Gerhard wrote: Please send a sample PLD (using common fonts, that we are likely to have installed, is a plus).

Martin
User avatar
Herbert123
Mitglied
Posts: 2009
Joined: Sat 12 May 2012 21:38

Re: Neue Testversion 19.40b5

Post by Herbert123 »

Martin Huber wrote: Screenshots are usually not helpful. As Gerhard wrote: Please send a sample PLD (using common fonts, that we are likely to have installed, is a plus).

Martin
Here you are. It is not font specific: any font may render with artifacts - it just depends on the font size. At certain sizes it looks good, and increasing the font size by 1 pixel may introduce jaggies here and there.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
/*---------------------------------------------*/
System: Win10 64bit - i7 920@3.6Ghz, p6t Deluxe v1, 48gb (6x8gb RipjawsX), Nvidia GTX1080 8GB, Revodrive X2 240gb, e-mu 1820, 2XSamsung SA850 (2560*1440) and 1XHP2408H 1920*1200 portrait
evren
Mitglied
Posts: 140
Joined: Wed 04 Dec 2013 05:48

Re: Neue Testversion 19.40b5

Post by evren »

I have the same artifact issue. When you enlarge objects to minimum 3000 px, fix the layer and apply the effect, and than decrease to normal size, they start to look smooth. I'm writing just to give idea about the source of problem. Sure it's not a solution, or even temporary solution :)
Ashcraaft
Mitglied
Posts: 483
Joined: Fri 26 Nov 2010 10:39
Location: Kempen

Re: Neue Testversion 19.40b5

Post by Ashcraaft »

Bildschirmfoto 2015-08-20 um 16.53.46.jpg
Die Frage die sich mir stellt; wie genau kann man das verbesserte Rendering auf eine vorhandenes Alt-File anwenden?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Bitte besuche & teile PhotoLine auf folgenden Seiten:
PhotoLine bei Facebook | YouTube

Danke, Sascha Ballweg
(Photoline-Nutzung: Mac OS-X & Windows 10)
PhilM
Mitglied
Posts: 137
Joined: Thu 28 May 2015 18:00
Location: Belgium

Re: Neue Testversion 19.40b5

Post by PhilM »

:D

Nice new feature : controlling the size of the "brush type" tool using "SHIF" + mouse wheel.

Very handy.

Thanks
User avatar
Herbert123
Mitglied
Posts: 2009
Joined: Sat 12 May 2012 21:38

Re: Neue Testversion 19.40b5

Post by Herbert123 »

Ashcraaft wrote:
Bildschirmfoto 2015-08-20 um 16.53.46.jpg
Die Frage die sich mir stellt; wie genau kann man das verbesserte Rendering auf eine vorhandenes Alt-File anwenden?
Are you certain the outline is turned off for that text? When the outline is active, that is exactly the result I got. Without an outline, it looks much better. Still artifacts here and there, though.
/*---------------------------------------------*/
System: Win10 64bit - i7 920@3.6Ghz, p6t Deluxe v1, 48gb (6x8gb RipjawsX), Nvidia GTX1080 8GB, Revodrive X2 240gb, e-mu 1820, 2XSamsung SA850 (2560*1440) and 1XHP2408H 1920*1200 portrait
Martin Huber
Entwickler
Entwickler
Posts: 3942
Joined: Tue 19 Nov 2002 15:49

Re: Neue Testversion 19.40b5

Post by Martin Huber »

Ashcraaft wrote:
Bildschirmfoto 2015-08-20 um 16.53.46.jpg
Die Frage die sich mir stellt; wie genau kann man das verbesserte Rendering auf eine vorhandenes Alt-File anwenden?
Wie ich schon beim letzten mal schrieb: Screenshots helfen uns nichts. Wenn du ein Beispiel-PLD hast, sehen wir uns das gerne an.

Martin