Neue Testversion 19.90b1

Hier diskutieren die Betatester von PhotoLine untereinander und mit den Entwicklern
User avatar
photoken
Mitglied
Posts: 2162
Joined: Sat 28 Sep 2013 01:25

Re: Neue Testversion 19.90b1

Post by photoken »

Herbert123 wrote:It would be nice if we could layer guide systems, like in other design software, preferably with an option to change the colours. With master page support! ;-)
I wouldn't mind being able to set the colour for specific guidelines....
Ken
Yes, I think it can be eeeeeasily done....
Just take everything out on Highway 61.
User avatar
Herbert123
Mitglied
Posts: 2009
Joined: Sat 12 May 2012 21:38

Re: Neue Testversion 19.90b1

Post by Herbert123 »

Small feature request.

One thing I very much miss is a "Repeat last transform" with an optional duplicate function in which the number of duplicates can be controlled.

Most design applications offer such a command.

In Illustrator it is called "transform again".

Also, it would be handy if Photoline would display the distance between the selected object that is being dragged, and the closest objects.
/*---------------------------------------------*/
System: Win10 64bit - i7 920@3.6Ghz, p6t Deluxe v1, 48gb (6x8gb RipjawsX), Nvidia GTX1080 8GB, Revodrive X2 240gb, e-mu 1820, 2XSamsung SA850 (2560*1440) and 1XHP2408H 1920*1200 portrait
User avatar
photoken
Mitglied
Posts: 2162
Joined: Sat 28 Sep 2013 01:25

Re: Neue Testversion 19.90b1

Post by photoken »

Herbert123 wrote:
One thing I very much miss is a "Repeat last transform" with an optional duplicate function in which the number of duplicates can be controlled.
Oh yeah.

I like the way that CorelDraw implements that feature by using a Transformation panel:
transform panel.png
The buttons across the top are for:
  • Position
  • Rotation
  • Scale & Mirror
  • Size
  • Skew
It's very quick and easy to create a cascaded series of shapes with precision. The result of the options that are used is previewed "live" in the main editing window.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Ken
Yes, I think it can be eeeeeasily done....
Just take everything out on Highway 61.
bkh
Betatester
Posts: 3661
Joined: Thu 26 Nov 2009 22:59

Re: Neue Testversion 19.90b1

Post by bkh »

photoken wrote:I like the way that CorelDraw implements that feature by using a Transformation panel:
transform panel.png
Looks very much like "Create Animation …" in PL (except that PL can't skew). Maybe creating animations isn't the only use of this panel …

Cheers

Burkhard.
User avatar
photoken
Mitglied
Posts: 2162
Joined: Sat 28 Sep 2013 01:25

Re: Neue Testversion 19.90b1

Post by photoken »

bkh wrote:
Looks very much like "Create Animation …" in PL (except that PL can't skew). Maybe creating animations isn't the only use of this panel …
That's a very interesting function -- I never bothered to look at it since "animation" isn't something that interests me. Thanks for pointing it out. I think that with a few tweaks:
  • The positioning diagram should also be available for the "Scale" and "Rotate" options, and not just for the "Move" option.
  • The distance amount needs to have vertical and horizontal values as well as measurements, as in CorelDraw, and not only a percentage.
  • "Live" preview in the main editing window of the result.
it could very well become the equivalent of that CorelDraw transformation panel. :)
Ken
Yes, I think it can be eeeeeasily done....
Just take everything out on Highway 61.
User avatar
photoken
Mitglied
Posts: 2162
Joined: Sat 28 Sep 2013 01:25

Dynamic Animation dialog in Black mode on high-res display

Post by photoken »

In the Dynamic Animation dialog:
dynamic animation dialog.png
the "Play" button and the timing numbers are impossible to see in Black mode, and the progress slider is difficult to access.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Ken
Yes, I think it can be eeeeeasily done....
Just take everything out on Highway 61.
User avatar
Herbert123
Mitglied
Posts: 2009
Joined: Sat 12 May 2012 21:38

Re: Neue Testversion 19.90b1

Post by Herbert123 »

photoken wrote: it could very well become the equivalent of that CorelDraw transformation panel. :)
Hmm, interesting dialog. It's a bit clunky, and needs more contol over positioning, just as you say.

Ideally we would have some kind of non-destructive array generator - perhaps as a layer, which would be stackable as well!
/*---------------------------------------------*/
System: Win10 64bit - i7 920@3.6Ghz, p6t Deluxe v1, 48gb (6x8gb RipjawsX), Nvidia GTX1080 8GB, Revodrive X2 240gb, e-mu 1820, 2XSamsung SA850 (2560*1440) and 1XHP2408H 1920*1200 portrait
User avatar
photoken
Mitglied
Posts: 2162
Joined: Sat 28 Sep 2013 01:25

Re: Neue Testversion 19.90b1

Post by photoken »

Herbert123 wrote:Ideally we would have some kind of non-destructive array generator - perhaps as a layer, which would be stackable as well!
That animation thingy does that :) -- on the "General" tab, choose the "Group" option.
Ken
Yes, I think it can be eeeeeasily done....
Just take everything out on Highway 61.
bkh
Betatester
Posts: 3661
Joined: Thu 26 Nov 2009 22:59

Re: Neue Testversion 19.90b1

Post by bkh »

Das Histogramm-Panel zeigt (in der erweiterten Ansicht) z.T. falsche Werte an:

- bei einer einheitlich weißen RGB-Ebene ist die (Standard-)abweichung 255,33, bei einer 50 % grauen Ebene ist er bei ≈ 128. (Möglicherweise habt ihr vergessen, von Mittelwert der Quadrate das Quadrat des Mittelwertes zu subtrahieren?)

Bei großen Bildern (z. B. 2000 x 3000 Pixel, der genaue Wert scheint keine Rolle zu spielen) und mehreren Ebenen (z. B. zwei leere weiße RGB-Ebenen) kommen bei Quelle: alle Ebenen nur noch Phantasiewerte für Mittelwert und Standardabweichung heraus, vielleicht ein Überlauf?

L.G.

Burkhard.
maxwell
Mitglied
Posts: 218
Joined: Mon 01 Jul 2013 20:53

Re: Neue Testversion 19.90b1

Post by maxwell »

Es wäre schön, wenn man eine Datei auch als Platzhalter öffnen könnte!
Martin Huber
Entwickler
Entwickler
Posts: 3942
Joined: Tue 19 Nov 2002 15:49

Re: Neue Testversion 19.90b1

Post by Martin Huber »

maxwell wrote:Es wäre schön, wenn man eine Datei auch als Platzhalter öffnen könnte!
Das verstehe ich nicht.

Martin
Martin Huber
Entwickler
Entwickler
Posts: 3942
Joined: Tue 19 Nov 2002 15:49

Re: Neue Testversion 19.90b1

Post by Martin Huber »

bkh wrote:Das Histogramm-Panel zeigt (in der erweiterten Ansicht) z.T. falsche Werte an: Bei großen Bildern (z. B. 2000 x 3000 Pixel, der genaue Wert scheint keine Rolle zu spielen) und mehreren Ebenen (z. B. zwei leere weiße RGB-Ebenen) kommen bei Quelle: alle Ebenen nur noch Phantasiewerte für Mittelwert und Standardabweichung heraus, vielleicht ein Überlauf?
Das ist leider in der 19.90b2 noch nicht repariert, aber ich sehe es mir noch an.

Martin
maxwell
Mitglied
Posts: 218
Joined: Mon 01 Jul 2013 20:53

Re: Neue Testversion 19.90b1

Post by maxwell »

Martin Huber wrote:
maxwell wrote:Es wäre schön, wenn man eine Datei auch als Platzhalter öffnen könnte!
Das verstehe ich nicht.

Martin
Wenn man im Datei Menü die Möglichkeit hätte eine Datei zu öffnen, die direkt eine Platzhalterebene wird, kann man via Arbeitsebenen und Transformationen das Bild anschließend nicht destruktiv anpassen. Diese Rezeptdatei kann mit wenig Platzbedarf abgespeichert werden. Andere Bilder, die unter gleichen Bedingungen aufgenommen wurden, können dann später mit der Rezeptdatei durch Ersetzen des Platzhalters angepasst werden. Die Rezeptdatei entspricht dann einer Sidecardatei ähnlich Lightroom. Dies kann zwar auch via "Ebene in Platzhalter wandeln" gemacht werden, die vorgeschlagene Prozedur scheint mir allerdings einfacher. Die Platzhalter-Ebene würde ähnlich "Smartobjekt öffnen" unter Photoshop genutzt werden können, was Umsteigern helfen würde.

Grüße Josef
wmjordan
Mitglied
Posts: 72
Joined: Wed 14 Apr 2004 16:33

Re: Document list tabs look great!

Post by wmjordan »

photoken wrote:Thanks for implementing the full filename in the Document List when used as a tabbed panel. The full filename is now displayed on my high-resolution display:
document tabs.png
This makes working with multiple open documents very practical. Thanks again! :D
I did not realize that the document list could be shrunk to this shape.
Could it be more efficient if a small icon is placed at the left side of the document name, which shows the content of the corresponding document?
User avatar
photoken
Mitglied
Posts: 2162
Joined: Sat 28 Sep 2013 01:25

Re: Document list tabs look great!

Post by photoken »

wmjordan wrote:Could it be more efficient if a small icon is placed at the left side of the document name, which shows the content of the corresponding document?
I would not like to have any more items added to the document tab. That would make the tab cluttered, confusing and distracting.

However, what would you think of an option to turn on the content display as a "tooltip" when the mouse is hovered over the tab? :wink:
Ken
Yes, I think it can be eeeeeasily done....
Just take everything out on Highway 61.