Neue Testversion 19.90b8

Hier diskutieren die Betatester von PhotoLine untereinander und mit den Entwicklern
User avatar
Martin Stricker
Mitglied
Posts: 867
Joined: Tue 14 Oct 2003 08:19
Location: BW

fehler bei Farbkanäle tauschen

Post by Martin Stricker »

Bei „Farbkanäle tauschen“ hat sich scheinbar ein Fehler eingeschlichen. Als „Ziel“ fehlt bei aktiver Option „verschieben“ Maske, Datei und Zwischenablage.
Mein Betriebssystem Windows 7
Martin Huber
Entwickler
Entwickler
Posts: 3942
Joined: Tue 19 Nov 2002 15:49

Re: fehler bei Farbkanäle tauschen

Post by Martin Huber »

Martin Stricker wrote:Bei „Farbkanäle tauschen“ hat sich scheinbar ein Fehler eingeschlichen. Als „Ziel“ fehlt bei aktiver Option „verschieben“ Maske, Datei und Zwischenablage.
Das ist unabhängig von "verschieben". Beim Umbau auf dynamische Filter (bei dynamischen Filtern sind Maske, Datei und Zwischenablage nicht möglich) habe ich da einen Fehler reingebaut.

Ich werde das reparieren.

Martin
User avatar
Herbert123
Mitglied
Posts: 2009
Joined: Sat 12 May 2012 21:38

Re: Neue Testversion 19.90b8

Post by Herbert123 »

I noticed we can now hold down shift to place a guide on the active page only! Thanks!
(one more wish stricken off the wish list!)
/*---------------------------------------------*/
System: Win10 64bit - i7 920@3.6Ghz, p6t Deluxe v1, 48gb (6x8gb RipjawsX), Nvidia GTX1080 8GB, Revodrive X2 240gb, e-mu 1820, 2XSamsung SA850 (2560*1440) and 1XHP2408H 1920*1200 portrait
wmjordan
Mitglied
Posts: 72
Joined: Wed 14 Apr 2004 16:33

Re: Prob: Color Match fails after reset

Post by wmjordan »

photoken wrote:Win10 x64
PL19.90b8 x64

After using the Reset button in the Color Match dialog, any subsequent change distorts the colours:
Match Color panel.jpg
I had the same configuration and met with the same problem.
User avatar
photoken
Mitglied
Posts: 2162
Joined: Sat 28 Sep 2013 01:25

New goodie coming?

Post by photoken »

I just noticed a new option in the tool settings for the Edit Vector Points tool -- an "Edit Document Colors" button:
new setting.jpg
Any hints about what this will do? :)

(I'm hoping for Diffusion Curves.... :wink: )

Added:
Answering my own question: When a vector object contains a gradient fill and/or a gradient line colour, activating this button allows directly modifying the gradient(s) with the Edit Vector Points tool. In other words, you can now keep the EVP tool selected and modify vector shapes, gradient fills and gradient lines. Very convenient!

(I'll shut up about Diffusion Curves, now. But, I'll keep dreaming.... :wink: )
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by photoken on Wed 07 Sep 2016 07:37, edited 2 times in total.
Ken
Yes, I think it can be eeeeeasily done....
Just take everything out on Highway 61.
User avatar
Herbert123
Mitglied
Posts: 2009
Joined: Sat 12 May 2012 21:38

Re: New goodie coming?

Post by Herbert123 »

photoken wrote:I just noticed a new option in the tool settings for the Edit Vector Points tool -- an "Edit Document Colors" button:
new setting.jpg
Any hints about what this will do? :)

(I'm hoping for Diffusion Curves.... :wink: )
Sorry to disappoint you, but I believe this is simply an option to hide the gradient, texture, and pattern on-screen widgets. They sometimes get in the way of editing shapes.

Nonetheless a really nice addition!

I do hope it will be possible in the next version to maintain the transformation of a gradient, texture, and pattern while being able to change to a different one.
/*---------------------------------------------*/
System: Win10 64bit - i7 920@3.6Ghz, p6t Deluxe v1, 48gb (6x8gb RipjawsX), Nvidia GTX1080 8GB, Revodrive X2 240gb, e-mu 1820, 2XSamsung SA850 (2560*1440) and 1XHP2408H 1920*1200 portrait
User avatar
Herbert123
Mitglied
Posts: 2009
Joined: Sat 12 May 2012 21:38

Re: Neue Testversion 19.90b8

Post by Herbert123 »

I also noticed that the performance problem with skewed, non-rectangular, textures and patterns is resolved in this latest beta. Thanks!
/*---------------------------------------------*/
System: Win10 64bit - i7 920@3.6Ghz, p6t Deluxe v1, 48gb (6x8gb RipjawsX), Nvidia GTX1080 8GB, Revodrive X2 240gb, e-mu 1820, 2XSamsung SA850 (2560*1440) and 1XHP2408H 1920*1200 portrait
User avatar
photoken
Mitglied
Posts: 2162
Joined: Sat 28 Sep 2013 01:25

Re: New goodie coming?

Post by photoken »

Herbert123 wrote: Sorry to disappoint you, but I believe this is simply an option to hide the gradient, texture, and pattern on-screen widgets. They sometimes get in the way of editing shapes.
Yes, your description is more accurate than mine. It is a nice addition.
Ken
Yes, I think it can be eeeeeasily done....
Just take everything out on Highway 61.
User avatar
Herbert123
Mitglied
Posts: 2009
Joined: Sat 12 May 2012 21:38

Re: New goodie coming?

Post by Herbert123 »

photoken wrote:
Herbert123 wrote: Sorry to disappoint you, but I believe this is simply an option to hide the gradient, texture, and pattern on-screen widgets. They sometimes get in the way of editing shapes.
Yes, your description is more accurate than mine. It is a nice addition.
I would love to have diffusion curves, though. And bitmap/vector/combo (PL files) brushes along curves... :-)
/*---------------------------------------------*/
System: Win10 64bit - i7 920@3.6Ghz, p6t Deluxe v1, 48gb (6x8gb RipjawsX), Nvidia GTX1080 8GB, Revodrive X2 240gb, e-mu 1820, 2XSamsung SA850 (2560*1440) and 1XHP2408H 1920*1200 portrait
User avatar
photoken
Mitglied
Posts: 2162
Joined: Sat 28 Sep 2013 01:25

Re: New goodie coming?

Post by photoken »

Herbert123 wrote: I would love to have diffusion curves, though. And bitmap/vector/combo (PL files) brushes along curves... :-)
Yep.

At the risk of repeating myself, vector shapes extended along a path (also known as vector "brushes") is the main reason I use Illustrator and CorelDraw as external applications.

We've agreed about DC's before, but it's worth repeating that the only other thing PL lacks for vector illustration is the ability to create complex, asymmetrical vector shading/fills. I share your dislike for Vector Gradient Meshes, but I'm willing to accept that as a solution pending the resolution of various things regarding DC's.
Ken
Yes, I think it can be eeeeeasily done....
Just take everything out on Highway 61.
User avatar
Herbert123
Mitglied
Posts: 2009
Joined: Sat 12 May 2012 21:38

Re: New goodie coming?

Post by Herbert123 »

photoken wrote:
Herbert123 wrote: I would love to have diffusion curves, though. And bitmap/vector/combo (PL files) brushes along curves... :-)
Yep.

At the risk of repeating myself, vector shapes extended along a path (also known as vector "brushes") is the main reason I use Illustrator and CorelDraw as external applications.
I think we can do one better by allowing any PLD file to be used for this - this would allow for a combination of both vector and bitmap brushes, as well as integrating options that are now part of the stamp tool (such as repeating objects).
/*---------------------------------------------*/
System: Win10 64bit - i7 920@3.6Ghz, p6t Deluxe v1, 48gb (6x8gb RipjawsX), Nvidia GTX1080 8GB, Revodrive X2 240gb, e-mu 1820, 2XSamsung SA850 (2560*1440) and 1XHP2408H 1920*1200 portrait
bkh
Betatester
Posts: 3661
Joined: Thu 26 Nov 2009 22:59

Re: Neue Testversion 19.90b8

Post by bkh »

Just noticed that the "Fit to Selected" feature (just mentioned in http://www.pl32.com/forum3/viewtopic.php?f=3&t=5347) seems not to work when no scrollbar is visible (at least under OS X 10.11.6). Same in PL 19.51.

To reproduce the problem, create a new document/image and a layer, e.g. vector square, inside. Then zoom out until the scroll bars disappear. Select the layer, then CMD-click "Full View"). The zoom factor is correct, but the position shown is wrong (often jumps to the lower right corner). Seems to be independent of the edge width settings in Preferences -> View -> Document.

Cheers

Burkhard.
User avatar
photoken
Mitglied
Posts: 2162
Joined: Sat 28 Sep 2013 01:25

Re: Neue Testversion 19.90b8

Post by photoken »

bkh wrote:Just noticed that the "Fit to Selected" feature (just mentioned in http://www.pl32.com/forum3/viewtopic.php?f=3&t=5347) seems not to work when no scrollbar is visible (at least under OS X 10.11.6).
I can confirm this on Win10 x64 with PL19.90b8 x64.

The zoomed image is either scrolled to the top left of the entire image if one object is selected; or, if more than one object is selected, the bottom right corner of the selected objects is centered in the zoomed image editing window.

This might be related to the problem I've been reporting about the Magnifier tool: When clicking with the tool, the clicked point is not centered in the zoomed image editing window (as described in the Help).
Ken
Yes, I think it can be eeeeeasily done....
Just take everything out on Highway 61.
Eurgail
Mitglied
Posts: 379
Joined: Sun 06 Jul 2014 23:02

Re: Neue Testversion 19.90b8

Post by Eurgail »

Geht das nur mir so oder funktioniert seit neuestem der Ghostscript-Import bei beiden aktuellen Versionen unter Windows 10 (64 Bit) nicht mehr? :(
(Ohne Redstone...trotzdem kaputt.)
Ich denke, dass Windows schuld ist, nicht PhotoLine, aber vielleicht hat ja jemand eine Idee.
User avatar
photoken
Mitglied
Posts: 2162
Joined: Sat 28 Sep 2013 01:25

Re: Neue Testversion 19.90b8

Post by photoken »

Eurgail wrote:Geht das nur mir so oder funktioniert seit neuestem der Ghostscript-Import bei beiden aktuellen Versionen unter Windows 10 (64 Bit) nicht mehr? :(
(Ohne Redstone...trotzdem kaputt.)
Ich denke, dass Windows schuld ist, nicht PhotoLine, aber vielleicht hat ja jemand eine Idee.
I successfully imported a PDF using Ghostscript:
Win10 Pro x64
PL19.90b8 x64
Ghostscript 9.19 x64
Ken
Yes, I think it can be eeeeeasily done....
Just take everything out on Highway 61.