Neue Testversion 20.90b6

Hier diskutieren die Betatester von PhotoLine untereinander und mit den Entwicklern
maxwell
Mitglied
Posts: 218
Joined: Mon 01 Jul 2013 20:53

Re: Neue Testversion 20.90b6

Post by maxwell »

Neben Lensfun funktionieren in B6 bei mir auch die Plugins nicht. Es ist auch nicht möglich Plugin-Verzeichnisse einzustellen! Haben auch andere Nutzer der Beta 6 diese Probleme?
User avatar
Hoogo
Betatester
Posts: 3890
Joined: Sun 03 Jul 2005 13:35
Location: Mülheim/Ruhr

Re: Neue Testversion 20.90b6

Post by Hoogo »

Also meine Plugins funktionieren. Plugin-Verzeichnisse habe ich nur ein falsches von einem anderen PC eingestellt, weitere hinzuzufügen klappt aber gut.
----------------
Herr Doktor, ich bin mir ganz sicher, ich habe Atom! /Doctor, doctor, I'm sure, I've got atoms!
Frank10823
Mitglied
Posts: 128
Joined: Wed 30 Apr 2014 08:54

Re: Neue Testversion 20.90b6

Post by Frank10823 »

Hallo,

bei mir funktionieren die Plugins auch. Ich habe die Testversion neben der Version 20.53 installiert. Lensfun funktioniert auch.
Ich nutze Windows 10.

Vielen Dank

Frank
Frank
evren
Mitglied
Posts: 140
Joined: Wed 04 Dec 2013 05:48

Re: Neue Testversion 20.90b6

Post by evren »

Great improvements
Some notes for better productivity

Virtual layers are available only in master layers page.
If they can be copied across the pages, it will be much more efficient solution even covers master pages function partially.

The page panel doesn't produce thumbnail cache, extremely slow.
Therefore it freeze long while trying to display a catalog etc. design with multiple pages. Even freeze long while adding or deleting pages

Layer masks better to create drag + selection protected (both)

Therefore it will be much easier to select layers to process without dealing with masks or assign select protect each time.

Reordering pages by dragging (also mentioned by Paul) doesn't work in this release

All bests
maxwell
Mitglied
Posts: 218
Joined: Mon 01 Jul 2013 20:53

Re: Neue Testversion 20.90b6

Post by maxwell »

Gerhard Huber wrote: Thu 01 Feb 2018 21:35
maxwell wrote: Thu 01 Feb 2018 21:00 Nutze die neueste Beta, allerdings finde ich im genannten Filter keinen Hinweis auf eine Korrektur via Lensfun!
das gibt es nur in der 64-Bit-Version.
Die Nutzung von Lensfun funktioniert auch bei mir bei I5 und I7 Prozessoren von Intel. Wie bereits mitgeteilt, kann Lensfun nicht auf meinem Asus Transformer Book genutzt werden, das einen 4 Kern Intel Atom (X5 Z8350 mit Intel 64 Unterstützung) nutzt. Es liegt also die Vermutung nahe, dass nicht nur Windows 64, sondern zusätzlich größere Prozessoren (Befehlssatz) eine Voraussetzung für Lensfun sind?

Die Probleme mit den Plugins haben sich nach Löschung der Nutzer Einstellungen und Neustart des Rechners gelöst.

Grüße

Josef
Last edited by maxwell on Tue 06 Feb 2018 17:00, edited 1 time in total.
User avatar
Hoogo
Betatester
Posts: 3890
Joined: Sun 03 Jul 2005 13:35
Location: Mülheim/Ruhr

Re: Neue Testversion 20.90b6

Post by Hoogo »

evren wrote: Mon 05 Feb 2018 12:12Virtual layers are available only in master layers page.
If they can be copied across the pages, it will be much more efficient solution even covers master pages function partially.
I'm pretty sure you can move virtual copies to other pages.
----------------
Herr Doktor, ich bin mir ganz sicher, ich habe Atom! /Doctor, doctor, I'm sure, I've got atoms!
Paul
Mitglied
Posts: 235
Joined: Fri 19 Dec 2008 11:36

Re: Neue Testversion 20.90b6

Post by Paul »

Hoogo wrote: Tue 06 Feb 2018 10:57
evren wrote: Mon 05 Feb 2018 12:12Virtual layers are available only in master layers page.
If they can be copied across the pages, it will be much more efficient solution even covers master pages function partially.
I'm pretty sure you can move virtual copies to other pages.
I use this every day as a kind of master page. Works great!
- Paul
maxwell
Mitglied
Posts: 218
Joined: Mon 01 Jul 2013 20:53

Re: Neue Testversion 20.90b6

Post by maxwell »

Beim Testen von Lensfun ist mir aufgefallen, dass Lensfun im Vergleich zu PTLens zu einer Verstärkung der Lichter führt. Ist dies gewollt?
evren
Mitglied
Posts: 140
Joined: Wed 04 Dec 2013 05:48

Re: Neue Testversion 20.90b6

Post by evren »

Hoogo wrote: Tue 06 Feb 2018 10:57 I'm pretty sure you can move virtual copies to other pages.
How? When move (cut and paste) or copy virtual layers to another page, it creates a copy of original copy with all its layers.

And another issue, also it exists in previous release;
while creating a lasso, backspace doesn't undo
User avatar
Gerhard Huber
Entwickler
Entwickler
Posts: 3990
Joined: Mon 18 Nov 2002 15:30
Location: Bad Gögging

Re: Neue Testversion 20.90b6

Post by Gerhard Huber »

maxwell wrote: Tue 06 Feb 2018 10:50 Die Nutzung von Lensfun funktioniert auch bei mir bei I5 und I7 Prozessoren von Intel. Wie bereits mitgeteilt, kann Lensfun nicht auf meinem Asus Transformer Book genutzt werden, das einen 4 Kern Intel Atom (X5 Z8350 mit Intel 64 Unterstützung) nutzt. Es liegt also die Vermutung nahe, dass nicht nur Windows 64, sondern zusätzlich größere Prozessoren (Befehlssatz) eine Voraussetzung für Lensfun sind?
Auf meinem Atom N2920 funktioniert LensFun.
User avatar
Hoogo
Betatester
Posts: 3890
Joined: Sun 03 Jul 2005 13:35
Location: Mülheim/Ruhr

Re: Neue Testversion 20.90b6

Post by Hoogo »

evren wrote: Tue 06 Feb 2018 17:37 How? When move (cut and paste) or copy virtual layers to another page, it creates a copy of original copy with all its layers.
I just create the virtual copy on the original page, Ctrl+X, next page, Ctrl+V, done.
----------------
Herr Doktor, ich bin mir ganz sicher, ich habe Atom! /Doctor, doctor, I'm sure, I've got atoms!
evren
Mitglied
Posts: 140
Joined: Wed 04 Dec 2013 05:48

Re: Neue Testversion 20.90b6

Post by evren »

Hoogo wrote: Tue 06 Feb 2018 22:20I just create the virtual copy on the original page, Ctrl+X, next page, Ctrl+V, done.
Paul wrote: Tue 06 Feb 2018 11:35 I use this every day as a kind of master page. Works great!
There is something wrong or misunderstood???
This is so important for me and cause me suffer on catalogs. Please help me undderstand.

When I copy or move a virtual layer across pages, it creates a copy of the master layer/group.

Diagnosed;
* I deleted all settings and create new PL with original settings
* Created a new document
than tried, same. So my problem is not a conflict with my settings etc.

Release 2090B6 / Win7 64 bit / portable settings (UserSettings folder)
Paul
Mitglied
Posts: 235
Joined: Fri 19 Dec 2008 11:36

Re: Neue Testversion 20.90b6

Post by Paul »

evren wrote: Wed 07 Feb 2018 11:04
Hoogo wrote: Tue 06 Feb 2018 22:20I just create the virtual copy on the original page, Ctrl+X, next page, Ctrl+V, done.
Paul wrote: Tue 06 Feb 2018 11:35 I use this every day as a kind of master page. Works great!
There is something wrong or misunderstood???
This is so important for me and cause me suffer on catalogs. Please help me undderstand.

When I copy or move a virtual layer across pages, it creates a copy of the master layer/group.
When this creates a virtual copy of the master layer/group, that's the whole point, isn't it?
Try control C and then on another page control-shift V. That should create a virtual copy. When you change the original, the copy changes too.

- Paul
evren
Mitglied
Posts: 140
Joined: Wed 04 Dec 2013 05:48

Re: Neue Testversion 20.90b6

Post by evren »

Paul wrote: Wed 07 Feb 2018 11:30 Try control C and then on another page control-shift V. That should create a virtual copy. When you change the original, the copy changes too.
With CTRL+C > CTRL+V / CRTL+X > CTRL+V
None of them works. Creates the copy of original layer/group instead of virtual layer. And doesn't change with original as well.
Really confused. I even reset the settings to try. Can you send me a sample document with a virtual layer copied across pages.

Let's try like that also
Paul
Mitglied
Posts: 235
Joined: Fri 19 Dec 2008 11:36

Re: Neue Testversion 20.90b6

Post by Paul »

evren wrote: Wed 07 Feb 2018 11:39
Paul wrote: Wed 07 Feb 2018 11:30 Try control C and then on another page control-shift V. That should create a virtual copy. When you change the original, the copy changes too.
With CTRL+C > CTRL+V / CRTL+X > CTRL+V
None of them works. Creates the copy of original layer/group instead of virtual layer. And doesn't change with original as well.
Really confused. I even reset the settings to try. Can you send me a sample document with a virtual layer copied across pages.

Let's try like that also
OK, here's a test document.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.