how to change GUI of Photoline

Here everybody can post his problems with PhotoLine
User avatar
cyberdanny
Mitglied
Posts: 2
Joined: Tue 07 Dec 2021 14:52

how to change GUI of Photoline

Post by cyberdanny »

I installed the demo version of Photoline to see if it can replace my older copy of Photoshop CS5 (which no longer works in OSX Monterey).
But for the love of God, I try to figure out how to change layout and the placement/locations of the icons in the toolbox. Is there a way I can drag them in another position?
Last edited by cyberdanny on Tue 07 Dec 2021 17:36, edited 2 times in total.
User avatar
gmhofmann
Betatester
Posts: 732
Joined: Tue 19 Nov 2002 17:22
Location: Heilbronx, Deutschland

Re: how to change GUI of Photoline

Post by gmhofmann »

You can drag & drop every toolbar to your desired place.
And you can dock them together if you want that.
I work with this combination:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
cyberdanny
Mitglied
Posts: 2
Joined: Tue 07 Dec 2021 14:52

Re: how to change GUI of Photoline

Post by cyberdanny »

Thank you, excellent. But how to I change the position of the icons?
User avatar
gmhofmann
Betatester
Posts: 732
Joined: Tue 19 Nov 2002 17:22
Location: Heilbronx, Deutschland

Re: how to change GUI of Photoline

Post by gmhofmann »

With the Settings you can define every toolbar (sorry, I know only the german GUI):
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
MikeFromMesa
Mitglied
Posts: 254
Joined: Sat 22 Nov 2014 16:07

Re: how to change GUI of Photoline

Post by MikeFromMesa »

I think he is asking about reordering the icons in the Tools section, and that is something I would like to know as well. I had no success trying to drag the icons into a different order.
User avatar
shijan
Mitglied
Posts: 1058
Joined: Mon 23 Dec 2019 15:21
Location: Ukraine

Re: how to change GUI of Photoline

Post by shijan »

Toolbox Toolbar is special - it changes interactively depending of selected Image, Vector or Text layer, so i guess it is impossible to reorder icons there. But you can send request to developers...

Other additional Toolbars can be customized in Options -> Usage -> Toolbars (as suggested gmhofmann)
There is also very useful middle mouse click menu. It can be customized in Options -> Usage -> Context Menu

cyberdanny, you may also check my icons project https://www.deviantart.com/shijan/art/P ... -825902404 it may simplify things for those who migrated from Photoshop.

Check also Collection of Tutorials in English thread viewtopic.php?f=7&t=6301 it contains a lot of useful guides for start.
PhotoLine UI Icons Customization Project: https://www.pl32.com/forum3/viewtopic.php?f=3&t=6302