Is it possible?

Here everybody can post his problems with PhotoLine
bruce1951
Mitglied
Posts: 306
Joined: Sat 23 Apr 2016 17:03

Is it possible?

Post by bruce1951 » Wed 26 Dec 2018 06:15

I often want to erase parts of a layer to reveal the layer below. I use the Eraser set to about 20% intensity. Works fine for details. But sometimes I would like to erase an area. So I used the Free Lasso to select the area I want to erase. Problem is if I hit the Delete key intensity is = to 100%.
Question. - is there a way I can make a selection and delete set to a certain Intensity?

bruce

User avatar
Gerhard Huber
Entwickler
Entwickler
Posts: 3610
Joined: Mon 18 Nov 2002 15:30
Location: Bad Gögging

Re: Is it possible?

Post by Gerhard Huber » Wed 26 Dec 2018 09:27

Don't press "Delete", but use the Eraser tool. Setup your intensity and use "Work on hole Picture" (or just double click the tool).

bruce1951
Mitglied
Posts: 306
Joined: Sat 23 Apr 2016 17:03

Re: Is it possible?

Post by bruce1951 » Wed 26 Dec 2018 11:27

Excellent. I knew there would be away.

Thank you.

bruce