Strange anti-aliasing view issue

Hier diskutieren die Betatester von PhotoLine untereinander und mit den Entwicklern
User avatar
Herbert123
Mitglied
Posts: 1918
Joined: Sat 12 May 2012 21:38

Strange anti-aliasing view issue

Post by Herbert123 » Tue 26 May 2020 01:32

I have a file which I worked on before, and I opened it today. I turned on anti-aliasing, but only some parts of the scanned monochrome drawing will render anti-aliased when I zoom out. Other parts do not. No specific anti-aliasing settings for these layers are set. I tried to see if there are any differences between the various layers, but as far as I can discern there none.

For some reason the forum refuses to attach the screenshot here (even though it is smaller than 128kb!).
https://gofile.io/d/wqy0xH

I sent the original file to info@pl32.com for investigation.
/*---------------------------------------------*/
System: Win10 64bit - i7 920@3.6Ghz, p6t Deluxe v1, 48gb (6x8gb RipjawsX), Nvidia GTX1080 8GB, Revodrive X2 240gb, e-mu 1820, 2XSamsung SA850 (2560*1440) and 1XHP2408H 1920*1200 portrait

User avatar
der_fotograf
Mitglied
Posts: 354
Joined: Mon 05 Dec 2016 08:33

Re: Strange anti-aliasing view issue

Post by der_fotograf » Tue 26 May 2020 12:57

When I click the link the »gofile« doesn't show anything.

The limit for attachments in this forum is 100 kb

Maybe you can post a part or region of the screenshot?
--------------------------------------------
Nur wenige wissen, wie viel man wissen muss, um zu wissen, wie wenig man weiss.
— Werner Heisenberg

User avatar
Herbert123
Mitglied
Posts: 1918
Joined: Sat 12 May 2012 21:38

Re: Strange anti-aliasing view issue

Post by Herbert123 » Tue 26 May 2020 19:48

Here is a smaller zoomed out version:
aliased.png
Even though no particular layer settings are used, some layers are aliased and some are not when I turn on anti-aliasing.

PS download the image and view at 100% - the browser and forum may scale this image up or down, and affect the original's intent.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
/*---------------------------------------------*/
System: Win10 64bit - i7 920@3.6Ghz, p6t Deluxe v1, 48gb (6x8gb RipjawsX), Nvidia GTX1080 8GB, Revodrive X2 240gb, e-mu 1820, 2XSamsung SA850 (2560*1440) and 1XHP2408H 1920*1200 portrait

User avatar
der_fotograf
Mitglied
Posts: 354
Joined: Mon 05 Dec 2016 08:33

Re: Strange anti-aliasing view issue

Post by der_fotograf » Tue 26 May 2020 22:36

Your image contains an additional layer, which is activated. What will happen if you merge all layers, zoom in and out — will there still be problems with the anti-aliasing?
--------------------------------------------
Nur wenige wissen, wie viel man wissen muss, um zu wissen, wie wenig man weiss.
— Werner Heisenberg

User avatar
Herbert123
Mitglied
Posts: 1918
Joined: Sat 12 May 2012 21:38

Re: Strange anti-aliasing view issue

Post by Herbert123 » Wed 27 May 2020 07:39

When I merge all the layers, it works. It is not only the one layer, though, that will not render anti-aliased: I have more layers in the same document, and some do, and other do not. When I merge all layers but the one selected, it still refuses to work.

Interestingly enough, when I merged all top layers, and I had to respond to an e-mail, while I was doing other things PhotoLine spontaneously crashed! It never does that. So something must be off with that particular file that causes issues.

Anyway, thanks for trying to help. I am 99.9% certain this is a bug of some kind. I sent the original file to Gerhard.
/*---------------------------------------------*/
System: Win10 64bit - i7 920@3.6Ghz, p6t Deluxe v1, 48gb (6x8gb RipjawsX), Nvidia GTX1080 8GB, Revodrive X2 240gb, e-mu 1820, 2XSamsung SA850 (2560*1440) and 1XHP2408H 1920*1200 portrait

User avatar
Herbert123
Mitglied
Posts: 1918
Joined: Sat 12 May 2012 21:38

Re: Strange anti-aliasing view issue

Post by Herbert123 » Tue 09 Jun 2020 22:37

This is now fixed in the latest 22.40b7.

Seems it was caused by having rotated 1bit layers.

Many thanks!
/*---------------------------------------------*/
System: Win10 64bit - i7 920@3.6Ghz, p6t Deluxe v1, 48gb (6x8gb RipjawsX), Nvidia GTX1080 8GB, Revodrive X2 240gb, e-mu 1820, 2XSamsung SA850 (2560*1440) and 1XHP2408H 1920*1200 portrait